Komplex funkcionális edzés agilityseknek

Az edzések célja az agilitys sportág-specifikus képességek komplex fejlesztése annak érdekében, hogy koordinált , erőteljes, robbanékony teljesítmény leadására legyetek képesek a pályán. Ha szeretnéd belevetni magad ilyen módon a fejődésbe, ezt megteheted személyi edzés, vagy csoportos óra keretében. November végétől mindkettő elindul a DogFlow Arénában.

Személyi edzésre egyénileg megbeszélt időpontban van lehetőség. Az edzések 70 percesek.

Csoportos edzés szerda estéként:

A 80 perces edzéseket vezetett bemelegítéssel kezdjük, ezután a résztvevők aktuális állapotának megfelelően kialakított program mentén fejlesztjük az erőt, állóképességet és gyorsaságot. Ebben a blokkban előkerülnek a kézisúlyzók, gumiszalagok, koordinációs létrák és mindenféle kedves eszközök, amelyekkel sokszor mókás, de minden esetben célravezető gyakorlatokat végzünk. Mindezt párban, csoportban, vagy köredzés keretében. Edzés végén levezetésként nyújtunk is egy kicsit.

Időpont: szerda 19:00

Létszám: max 8 fő

Fontos, hogy nem bejelentkezős, hanem fix edzések lesznek fix csoporttagokkal. Nincs ki-, bejárkálás az alkalmakra, ha úgy gondolod, hogy szeretnél ilyen módon lehetőséget adni magadnak a fejlődésre akkor kérlek, hogy szánd rá szerdánként ezt az egy edzésnyi időt. Ez egyrészt fontos a csoportdinamika szempontjából, teljesen más ugyanis az edzés minősége, ha félszavakból is értik egymás a csoporttagok. Másrészt pedig kell 2-3 hónap rendszeres edzésmunka ahhoz, hogy érezd a változást magadon. Kidobott idő és pénz immel-ámmal eljönni néha, ebben nem tudok a partnered lenni. Az én kitűzött célom a tavaszi válogató, azt szeretném, hogy oda felkészültebben, és magabiztosabban menjetek majd.

Dátumok:

A fenti cél eléréséhez ketté bontottam a tavaszi válogatókig rendelkezésre álló időt, és az alábbiak szerint terveztem meg az edzéseket:

Level 1.

November 24.

December 1., 8., 15., 22.

Január 5., 12., 19.

Level 2.

Január 26.

Február 2., 9., 16., 23.

Március 2., 9., 16.

Mindkét blokk előtt állapotfelmérést csinálunk (tartás- és mozgáselemzés, némi kardióval; nem kell megijedni) egyénileg egyeztetett időpontban. Az edzésektől nemcsak erősödni és gyorsulni fogtok, hanem megtanultok hengerezni is. Egy olyan bemelegítési protokollt is el fogtok tudni sajátítani, amelyet edzések, versenyek előtt alkalmazni tudtok. A fenti időpontokon túl lesz egy-egy extra alkalom is, amelyen csak nyújtani, mobilizálni fogunk.

Mit kell hozni magaddal:

Kényelmes edzőruha, cipő (lehet az, amiben agilityzni szoktál). Polifoam, henger lehetőség szerint. Zuhanyzási lehetőség van a csarnokban igény szerint. Folyadékot semmiképp se felejts el hozni magadnak.

Nehéz lesz az edzés?

Nos, attól függ. 🙂 Az edzés intenzitása és azon belül a gyakorlatok is egyénileg lesznek testreszabhatók, tehát mindenki megtalálja a terhelhetőségének leginkább megfelelő fokozatot. A jó edzésnek nem feltétlen ismérve, hogy másnap nem bírsz lábra állni az izomláztól, tehát ne katonai kiképzésre asszociálj azonnal. Pont jó lesz, meglátod. 🙂

Hozhatom a kutyámat is?

A négylábúak ezúttal pihennek. Az edzés pont azt célozza, hogy az ő terhelésük nélkül fejődjetek azokban a képességekben amire az agility pályán van szüksgéetek.

Ha szakmailag megalapozott, tudatosan felépített edzésekkel szeretnéd fejleszteni magad, szeretettel várlak! Bármilyen edzéssel kapcsolatos kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal. 🙂